Originele cadeau tips voor de aanstaande vader!

De taak om het ideale cadeau voor een toekomstige vader uit te zoeken is een uitdaging op zich. Je wilt een kado geven dat aan de wensen van de aanstaande vader voldoet, maar ook een persoonlijke touch heeft. 

Voor een aanstaande vader is de periode van de zwangerschap een spannende fase vol met emoties, hoop, vreugde en twijfels. En daar ben jij om die periode bij te staan door een cadeau aan de aanstaande vader te geven De vader vervult een net zo belangrijke rol als de aanstaande moeder gedurende de zwangerschap, en de voorbereiding op de komst van de baby.

Een aanstaande vader cadeau gaat verder dan het gewoon praktisch en betekenisvol zijn; het moet ook uniek en inspirerend zijn. Hier zijn onze cadeau-ideeën waar jij gebruik van kunt maken!

kado aanstaande vader

1. Alles in 1 Luiertas / Rugzak

Een luiertas is een product waar de aanstaande ouders vaak niet direct aan denken bij het krijgen van een baby. Dit is een geschenk dat de aanstaande vader vaak zal gaan gebruiken, en nog lang zal gaan waarderen.

De beste Luiertas / Rugzak:

Het best uit de test komt de Zedar Luiertas, deze luiertas/rugzak is mega comfortabel en bevat verschillende vakjes zodat alle spullen voor de baby snel terug te vinden zijn, wat erg handig is want een baby wil nou eenmaal niet te lang wachten op zijn behoeftes. 

Deze luiertas heeft buggy-straps waardoor het makkelijk aan elke kinderwagen te bevestigen is, heeft geïsoleerde vakken waardoor flesjes of hapjes langer warm blijven. Ook komt de luiertas met een verschoon mat waar een vak voor luiers en doekjes bij zit, waardoor er vliegensvlug, gemakkelijk en comfortabel verschoond kan worden. De tas heeft een anti diefstal vak en heeft zelfs een speciaal extra vakje voor de speen aan de tas hangen! Waar het uitstapje ook naartoe gaat, de kinderboerderij, een lunch of de supermarkt, deze luiertas zal altijd meegaan!

2. Boek: Zo doe je dat Papa

Kennis is macht, en daarom is het geven van kennis een geweldig cadeau. Vergeet stoffige boeken met ellenlange alinea’s over het ouderschap die de aanstaande vader waarschijnlijk toch niet gaat lezen. Het boek “Zo doe je dat Papa” is uniek in zijn soort, het bestaat namelijk uit plaatjes die elke uitdaging van het vaderschap stap voor stap (op komische wijze) uitleggen. Want zeg nou zelf, plaatjes zeggen meer dan duizend woorden, toch?

Dit boek staat vol met tips en lifehacks over uitdagingen van het vaderschap. Er staan zelfs tips en tricks in die ervaren vaders willen dat ze eerder geweten hadden om hun leven makkelijker te maken. Dus wil je de aanstaande vader praktische tips als cadeau meegeven, dan zal dit boek een groot succes zijn.

3. Video Cursus van Welcome to Mankind

Dat kennis onbetaalbaar is wordt vaak gezegd, maar deze kennis is alles wat je kan wensen als (aanstaande) vader en meer, én is betaalbaar!

Als je nog een stapje verder wilt gaan dan een boek over vaderschap is dit hét cadeau waar je de aanstaande vader vertrouwen, zekerheid en macht mee gaat geven.

De welcome to mankind video cursus is gemaakt door ervaren Nederlandse vaders en deskundigen. Het is een compleet pakket met alle kennis die je nodig kan hebben als vader. Een onzekere vader die niet weet wat hem te wachten staat groeit met deze cursus uit tot een expert, zelfs voordat de baby geboren is!

Door middel van korte en humoristische video’s wordt de aanstaande vader voorbereid op alle vragen waar aanstaande vaders mee zitten.

De cursus biedt uitstekende voorbereiding op het vaderschap, en tackelt de onderwerpen zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de tijd daarna.

Super tip!

4. Siliconen Slabben

Een slab van stof is zo achterhaald! Neem liever deze handige siliconen slabben!

Deze slabben hebben een opvangbak aan de onderkant waardoor al het eten wat naast het mondje beland valt in de slab in plaats van op de grond!

Wat deze slabben nog fijner in gebruik maakt is dat je ze zo  zonder enkel probleem de vaatwasser in kunt gooien! (Nadat je het opvangbakje even geleegd hebt in de prullenbak natuurlijk)

Een slab gaan de aanstaande ouders sowieso nodig hebben, dus waarom niet deze handige slabben als kado geven, voordat er geld verspilt wordt aan een ouderwetse stoffen slab?

Dit bespaard de ouders veel tijd met opruimen, dweilen en stofzuigen, en is daarom een mooi kado om te krijgen.

5. Bijtspeelgoed van natuur rubber

Sophie de giraf is een erg populaire giraf gemaakt om het doorkomen van tandjes bij baby’s te verzachten. 

Dit bijtspeelgoed is deskundig samengesteld om verschillende bijtvlakken te bieden om te kunnen ondersteunen bij verschillende stadia van tandontwikkeling.

Daarnaast is dit bijtspeelgoed veel zachter en aangenamer voor de baby dan reguliere bijtringen, omdat deze is gemaakt van 100% natuurlijk rubber van het sap van de rubberboom, vrij van schadelijke stoffen.

Het feit dat deze giraf door baby’s als speelgoed gezien wordt en er daardoor al gauw vanuit hunzelf mee gespeeld en op gekauwd wordt speelt ook een belangrijke rol. Het zorgt er voor dat baby’s ook daadwerkelijk gebruik maken van het bijtspeelgoed in plaats van een saaie oncomfortabele bijtring die ze al snel weggooien.

6. Maak een Care Package

Ben jij een creatieveling? Dan is dit kado misschien wel wat voor jou!

Pak een doos en stop daar allemaal kleine benodigdheden in kersverse ouders goed kunnen gebruiken. Pak het mooi in en kleed de doos op je eigen manier mooi aan.

Als je zelf al kinderen hebt dan weet je precies wat voor handige dingetjes je in zo’n doos kunt stoppen. Heb je toch hulp nodig met wat je nou in zo’n doos moet doen, dan volgen hier wat tips voor je.

1. Hydrofiele Doeken:
Vraag het aan iemand met kinderen en ze zullen je zeggen dat je nooit genoeg hydrofiele doeken kunt hebben, en perfect item dus om in je Care Package te doen!
Bekijk op Bol.com

2. Baby Verzorgingsset:
Ook een must-have voor kersverse ouders is een baby verzorgingsset, en perfect voor in een Care Package! Vaak zitten er dingetjes in zoals een nagelknip zetje, en/of een thermometer en kam.
Bekijk op Bol.com

3. WaterWipes:
Je kunt ook voor goedkopere reguliere billendoekjes gaan, maar waterwipes zijn de puurste billendoekjes gemaakt van 99,9% water. Veel baby’s zijn gevoelig voor billendoekjes en krijgen er rode uitslag van, maar niet met deze waterwipes!
Bekijk op Bol.com

4. Sudocrem:
Sudocrem, je kent het vast wel (ja je schrijft het echt zonder een E op het einde!). Het is een billencreme die verzorgend en kalmerend is bij luieruitslag, een no-brainer voor ouders van een baby om in huis te hebben dus!
Bekijk op Bol.com

5. Flessenborstel:
Babyflesjes zijn vaak lastig goed te reinigen met een reguliere afwasborstel omdat deze vaak niet passen en niet bij de hoekjes komen, daarnaast is het veel hygiënischer om een aparte bostel voor de babyflesjes te hebben.
Bekijk op Bol.com

6. Naïf Baby verzorgingsproducten:
Een handig baby verzorgingsproducten pakket met allerlei producten voor de baby, gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Shampoo, wasgel, babycreme en zinkzalf. 
Bekijk op Bol.com

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van een kado:

Het ideale kado voor een aanstaande vader moet in de eerste plaats nuttig zijn. Het leven van een nieuwe papa kan hectisch zijn, met alle nieuwe verantwoordelijkheden en taken die het ouderschap met zich meebrengt. Dus, waarom zou je niet een cadeau geven dat zijn leven iets gemakkelijker kan maken? Een van de beste geschenken kan bijvoorbeeld een luiertas zijn, speciaal ontworpen voor mannen. Deze luiertassen zijn zowel modieus als functioneel, met voldoende ruimte voor alles wat een baby nodig heeft. Of misschien zou een boek over vaderschap, vol met nuttige tips en adviezen, hem kunnen helpen om zich meer voorbereid en zelfverzekerd te voelen.

Bij het zoeken naar het perfecte cadeau aanstaande vader, is het belangrijk om na te denken over de emoties die het geschenk zal oproepen. Brengt het geschenk een glimlach op zijn gezicht? Helpt het hem om zich op zijn gemak en comfortabel te voelen in zijn nieuwe rol als vader? Deze vragen zijn cruciaal bij het maken van je keuze. Bijvoorbeeld, een humoristisch boek over de uitdagingen en vreugdes van het vaderschap kan een bron van vreugde zijn. Het geeft hem niet alleen waardevolle tips en trucs, maar ook een lichte en humoristische kijk op het ouderschap die hem kan laten lachen in tijden van stress. Aan de andere kant, een mooi kussen of een comfortabele stoel kan een bron van comfort zijn tijdens die lange nachten van babyvoeding. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je aanstaande vader kado hem een gevoel van geluk en comfort brengt in deze spannende nieuwe fase van zijn leven.

Bij het zoeken naar het perfecte cadeau aanstaande vader, is het belangrijk om na te denken over de emoties die het geschenk zal oproepen. Brengt het geschenk een glimlach op zijn gezicht? Helpt het hem om zich op zijn gemak en comfortabel te voelen in zijn nieuwe rol als vader? Deze vragen zijn cruciaal bij het maken van je keuze. Bijvoorbeeld, een humoristisch boek over de uitdagingen en vreugdes van het vaderschap kan een bron van vreugde zijn. Het geeft hem niet alleen waardevolle tips en trucs, maar ook een lichte en humoristische kijk op het ouderschap die hem kan laten lachen in tijden van stress. Aan de andere kant, een mooi kussen of een comfortabele stoel kan een bron van comfort zijn tijdens die lange nachten van babyvoeding. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je aanstaande vader kado hem een gevoel van geluk en comfort brengt in deze spannende nieuwe fase van zijn leven.

Praktische bruikbaarheid

Het kiezen van een praktisch aanstaande vader kado dat de vader kan helpen om zich beter voor te bereiden op zijn nieuwe rol. Denk aan babyproducten, zoals luiertassen voor mannen, of boeken over vaderschap die praktische adviezen en tips bieden.

Persoonlijke touch
Een cadeau voor een aanstaande vader kan helpen om de band tussen vader en kind te versterken. Denk aan een gepersonaliseerd babyalbum of een set matchende vader-kind shirts.

Ondersteuning en comfort
Zwangerschap en vaderschap kunnen stressvol zijn. Cadeaus die comfort en ontspanning bieden, zoals een massagestoel of een comfortabele schommelstoel voor late nachten met de baby, kunnen zeer gewaardeerd worden.

Conclusie

Het vinden van het perfecte cadeau voor de aanstaande vader hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met een beetje onderzoek en aandacht voor wat de aanstaande vader echt nodig heeft, kan je een cadeau vinden dat zowel praktisch als betekenisvol is. Onthoud dat het beste aanstaande vader cadeau niet alleen over het geschenk zelf gaat, maar ook over de liefde en zorg die je erin stopt.

Nogmaals, het vinden van het perfecte kado voor de aanstaande vader kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je iets vinden dat een echte impact zal hebben op het leven van de aanstaande vader. Of het nu een praktisch hulpmiddel, een persoonlijk cadeau of een item voor comfort en ondersteuning is, het beste aanstaande vader cadeau komt altijd vanuit het hart!

Handige tips voor aanstaande ouders.

Word of ben je zelf kersverse ouder? Wij hebben een kennisbank aan artikelen waarin we elk aspect van ouderschap onder de loep nemen en zo veel mogelijk bruikbare tips en tricks geven. Bekijk onze kennisbank als je meer te weten wilt komen over het (aanstaande) ouderschap.

Vaderschap is Een avontuur Luiers verschonen Intense liefde Slaaptekort Verwondering Balans vinden Verantwoordelijkheid Lol trappen Troosten Levenslessen doorgeven Multitasking Geduldig zijn